ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Δεν χώρεσε στον χάρτη του υπ. Πολιτισμού το Καστελόριζο

Σάλος έχει προκληθεί για την σοβαρή παράλειψη του υπουργείο Πολιτισμού να συμπεριλάβει στην ελληνική επικράτεια το Καστελόριζο, περιοχή όπου αποτελεί "μήλον της έριδος" ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Δείτε εδώ το χάρτηΥπενθυμίζεται δε, ότι η ένταξη στο μηχανισμό στήριξης ανακοινώθηκε πριν από ένα χρόνο από το Καστελόριζοδια στόματος του πρωθυπουργού,Γιώργου Παπανδρέου

Εκτός από το Καστελόριζο λείπουν από το χάρη η νήσος Ρω και ηΣτρογγύλη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το 1982υπεγράφη η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας που προβλέπει για την Ελλάδα  δημιουργία θαλάσσιας ζώνης ΑΟΖ, δηλαδή να θαλάσσια ζώνη πλάτους 200 μιλίων.

Βάση της σύμβασης, το νησί εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ.

ΝΔ: "Να επανορθώσει άμεσα το υπουργείο"

«Με λύπη και απορία διαπιστώνουμε, για ακόμη μια φορά, τη μεταξύ των άλλων προχειρότητα που διακρίνει τη σημερινή Πολιτεία, σε ευαίσθητα για τη χώρα μας ζητήματα.

Το νέο “δημιούργημα” του Υπουργείου Πολιτισμού, ο πολιτιστικός χάρτης -όπως παρατηρούμε στην ιστοσελίδα του- παρέλειψε να συμπεριλάβει στην Ελληνική επικράτεια το Καστελόριζο.

Προφανώς πρόκειται για παράλειψη που δείχνει ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και γι’ αυτό έχουν σοβαρή ευθύνη τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους.

Καλούμε το Υπουργείο να επανορθώσει άμεσα.

Γιατί τέτοιου είδους παραλείψεις δεν νοούνται και δεν συγχωρούντα
ι», αναφέρει η ανακοίνωση τουβουλευτή Λακωνίας, υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Δαβάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου