ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Η ΑΕΚ δεν ...μάσησε ούτε από Τούμπα ούτε από πέτρες, φωτιές και διακοπές. Με γκολ του Δέλλα νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο στον τελικό του Κυπέλλου (30/4).

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα επεισόδια στον φινάλε. Κάποιοι από τους οργανωμένους των γηπεδούχων έκαναν ντου στο 90’ και πήραν στο… κυνήγι τους παίκτες των «κιτρινόμαυρων»,οι οποίοι έτρεξαν στην φυσούνα, με πέτρες και καπνογόνα. Τελικά, μετά από μία διακοπή15 λεπτών, το ματς άρχισε και πάλι, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στο σκορ στα λίγα λεπτά που παίχτηκαν ακόμα.

Αξίζει πάντως να τονίσου, πως εκτός από την… έφοδο στο φινάλε, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ πέταγαν διαρκώς αντικείμενα στα κόρνερ της ΑΕΚ, ενώ στην έναρξη είχαν ανάψει εκατοντάδες καπνογόνα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της αναμέτρησης, στο πρώτο ημίχρονο δεν είδαμε κανένα… σπουδαίο παιχνίδι. Οι φάσεις ήταν ελάχιστες και ο ρυθμός κακός. Η ΑΕΚ ξεκίνησε κάπως καλύτερα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ γρήγορα ισορρόπησε. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα αγχωμένες και το θέαμα κακό. Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία σημειώθηκε στο 38’ για λογαριασμό των γηπεδούχων. Ο Γκαρσία με μία εκπληκτική μπαλιά πίσω από τη μεσαία γραμμή έβγαλε τετ α τετ τον Ίβιτς, ωστόσο ο Σέρβος πλάσαρε απελπιστικά άουτ. Η «απάντηση» της Ένωσης ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μπλάνκο έβγαλε τη σέντρα για τον αμαρκάριστο Σκόκο, όμως η κεφαλιά του Αργεντινού έφυγε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς μόλις στο 48’ κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα! Από εκτέλεση φάουλ του Σκόκο έξω από την περιοχή, ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά από πολύ κοντά και έκανε το 0-1. Το γκολ αυτό αιφνιδίασε τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι πλέον χρειάζονταν δύο τέρματα για να προκριθούν. Πολύ γρήγορα ο ΠΑΟΚ ανέκτησε την κυκλοφορία της μπάλας και επωφελούμενος από την οπισθοχώρηση των «κιτρινόμαυρων» κατάφερε να περιορίσει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έψαχναν με σέντρες τον Σαλπιγγίδη και τον Μουσλίμοβιτς, κάτι που διευκόλυνε το έργο των καλών Δέλλα και Ντιόπ.

Στο 64’ υπήρξε ένταση στο παιχνίδι, καθώς έγινε μία φάση που… σηκώνει συζήτηση. Ο Λυμπερόπουλος έκοψε τη μπάλα με το χέρι έξω από την περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής δεν του έδωσε την κίτρινη κάρτα, η οποία θα ήταν και η δεύτερη για τον Μεσσήνιο άσο. Στα τελευταία είκοσι λεπτά, ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά, ωστόσο δεν δημιούργησε κάποια μεγάλη φάση μέχρι το 90΄, όταν έγινε το ντου των οπαδών.

Μετά την επιστροφή των ομάδων από την... έφοδο των οπαδών και τα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της (σ.σ. μπορείτε να τα διαβάσετε στο live παρακάτω), οι δύο ομάδες έπαιξαν για δέκα δευτερόλεπτα και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση.

πηγη:sportdog.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου