ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στο βωμό και το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ


Η Τρόικα απαιτεί νέες περικοπές

Το ένα μετά το άλλο έρχονται πλέον στο φως τα κρυφά σημεία του Μνημονίου, για νέα μέτρα που περικόπτουν περαιτέρω τα εισοδήματα των εργαζομένων και τα οποία προσπάθησε να κρύψει η κυβέρνηση. 

Η αρχή έγινε με το επίδομα ανεργίας, το οποίο τείνει προς κατάργηση στο βωμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ενώ ακολουθούν τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, όπως αποκάλυψε στέλεχος της Κομισιόν στις Βρυξέλες. 

Το σοβαρότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση πιέζεται να καταργήσει μια μακρά λίστα φοροαπαλλαγών, στην οποία περιλαμβάνεται και η περικοπή του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ, γεγονός που θα επιβαρύνει σημαντικά το εισόδημα των εργαζομένων, ειδικά των κατώτερων και μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων. 

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», η φορολόγηση που μελετάται θα είναι μεν χαμηλή, αλλά κατά τα φαινόμενα, αναπόφευκτη, καθώς η τρόικα θεωρεί ότι οποιοδήποτε εισόδημα θα πρέπει να συνεισφέρει στην ενίσχυση των προσπαθειών για δημοσιονομική εξισορρόπηση, αλλά και ότι πολλοί φορολογούμενοι, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, καλύπτονται πίσω από το όριο αυτό, ενώ τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι πολύ μεγαλύτερα.
πηγη:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου