ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Επιτόπιος έλεγχος των στρατοπέδων Κολοκοτρώνη, Παπαλουκά, Εμμ. Παπά από τον υποστράτηγο και διευθυντή της υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων ανά την Ελλάδα, Εμμανουήλ Κρασανάκη

Σε επιτόπιο έλεγχο και αυτοψία των τριών στρατοπέδων Κολοκοτρώνη, Παπαλουκά, Εμμ. Παπά, που βρίσκονται στις παρυφές της πόλης... προχώρησε ο υποστράτηγος και διευθυντής της υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων ανά την Ελλάδα, Εμμανουήλ Κρασανάκης, έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου Σερραίων, Πέτρου Αγγελίδη.

Με σκοπό την οριστική λύση στο θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων, έγινε από τον δήμαρχο Σερραίων, Πέτρο Αγγελίδη, στον υποστράτηγο Εμμ. Κρασανάκη, η πρόταση, να παραχωρηθεί από τον δήμο προς το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, δημοτική έκταση 75 στρεμμάτων για αξιοποίηση, εκ μέρους του υπουργείου, έκταση που επισκέφθηκε ο υποστράτηγος.

Σε περίπτωση αποδοχής της πρότασης του δημάρχου Σερραίων από το υπουργείο, θα παραχωρηθούν στον δήμο περίπου 300 στρέμματα προς αξιοποίηση, μαζί με την έκταση που βρίσκεται η αποθήκη πυρομαχικών στον Λευκώνα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Ικανοποιημένος από την συνάντηση δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης, τονίζοντας πως έγινε ένα μεγάλο βήμα σε μία χρονοβόρα διαδικασία και, παράλληλα, πρότεινε στον Εμμ. Κρασανάκη τη δημιουργία και στέγαση του μουσείου Ξενάκη στο στρατόπεδο Παπαλουκά, πρόταση η οποία αντιμετωπίστηκε θετικά από τον διευθυντή της υπηρεσίας Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων.

tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου